Arne Jacobsen

Arne Jacobsen (1902-1971) var en af sin tids mest visionære og progressive danske arkitekter. Han blev optaget på Arkitektskolen ved Det Kongelige Danske Kunstakademi fra 1924 til 1927. Allerede i 1925 fik Arne Jacobsen, som talentfuld arkitektstuderende, sin første pris. Det skete ved Paris Art Deco messen, Exposition Internationale des Arts Décoratifs et Industriels Modernes, hvor han vandt en sølv medalje for sit første møbeldesign.

I 1929, to år efter dimission fra Arkitektskolen vandt, den kun 27-årige Arne Jacobsen førstepræmien for sit ultramoderne koncept “The House of the Future” ved en udstilling afholdt af Akademisk Arkitektforening. Huset blev bygget til udstillingen og cementerede Arne Jacobsen som én af de mest visionære og progressive danske arkitekter i sin tid. På samme tid, var huset det første eksempel på egentlig modernistisk arkitektur i Danmark. Huset er spiralformet med fladt tag i glas og beton, indbygget privat garage, et bådhus og tilhørende helikopterlandingsbane.

Udforsk vores ikoniske møbler af Arne Jacobsen

Paris Lænestol

Den ikoniske Paris Lænestol blev designet af Arne Jacobsen i 1929 til en konkurrence udskrevet af Kurvemagerforeningen. Da han senere samme år præsenterede det berømte "Fremtidens Hus", blev stolen vist som en del af indretningen.

Indtil 2. Verdenskrig blev Paris-loungestolen produceret af Robert W., som var en af pioner inden for produktion af rattan-møbler. Paris-stolen er kendt både som Fremtidens Stol, Skovsneglen og Pariserstolen.

Paris lænestolen fås også i en udendørs version, Paris Exterior Lænestol.

Charlottenborg Lænestol

Arne Jacobsens Charlottenborg Lænestol er designet i 1936. Han viste den for første gang på Charlottenborgs forårsudstilling i 1937 og valgte efterfølgende at opkalde den efter slottet. Oprindeligt hed stolen A.J 237, og var en del af en serie af originale rattan-stole.

Charlottenborg-stolen var en af Arne Jacobsens egne favoritter, og var en del af indretningen i hans berømte feriehus kaldet 'Knarken', som blev bygget i 1937.

Lænestolen fås også i en udendørs version, Charlottenborg Exterior Lænestol.

Charlottenborg Sofa & Sofabord

I 1937 udvidede Arne Jacobsen Charlottenborg-serien med både en Charlottenborg 2-personers Sofa og et Charlottenborg Sofabord.

Charlottenborg-møblerne fås også i udendørs versioner, Charlottenborg Exterior 2-Pers. Sofa og Charlottenborg Exterior Sofabord. I Exterior-kollektionen finder du desuden en 3-personers sofa, Charlottenborg Exterior 3-Pers. Sofa.

Find produkt