Nanna & Jørgen Ditzel

Nanna Ditzel (1923-2005) var en internationalt anerkendt dansk designer. Sammen med sin mand Jørgen Ditzel (1921-1961) blev deres første møbeldesign udstillet, mens de stadig var studerende på Kunsthåndværkerskolen i København.

De etablerede hurtigt deres egen tegnestue, og begyndte at arbejde med flet i det anerkendte værksted grundlagt af den berømte kurvemager Robert W. i 1950. Ditzels eksperimenterende tilgang til materialer resulterede i flere innovative møbler lavet af rattan. Dette samarbejde blev begyndelsen på en fornyet status for kurvemøbler i boligindretning.

Udforsk vores ikoniske møbler af Nanna & Jørgen Ditzel

Madame Lænestol

Den elegante Madame Lænestol er designet i 1951 af Nanna & Jørgen Ditzel. Parrets eksperimenterende tilgang til materialer resulterede i skalformen med sine bløde og feminine former – deraf navnet Madame stol.

Madame-stolen fås også i en udendørs version, Madame Exterior Lænestol.

Rana Lænestol

Den trebenede Rana Lænestol blev designet i 1951 - samme år som Madame-stolen. Nanna & Jørgen Ditzel eksperimenterede med designs baseret på en sammenhængende krop, hvor sæde og stel var forenet. Disse eksperimenter resulterede i den nytænkende Rana Lænestol – og mange flere.

Hanging Egg Hængestol

Nanna & Jørgen Ditzels Hanging Egg Hængestol er et anmelderrost design, der har nydt ros verden over, lige siden den karakteristiske skulpturelle form blev skabt i 1959.

Hængestolen er en af de første stole, der er baseret på ideen om at integrere skal og stel som ét stykke. Det er en skandinavisk klassiker, og et af de mest kendte ikoniske designs fra Danmark. Hanging Egg-lænestolen bruges til både private hjem og større projekter af arkitekter og designere over hele verden.

Den ikoniske hængestol fås også i en udendørs version, Hanging Egg Exterior Hængestol.

Chill Lænestol

Den smukke Chill Lænestol med tilhørende fodskammel, blev designet i sensommeren 1961. Det var det første møbel, Nanna Ditzel skabte efter sin mands død tidligere på året i 1961. Chill er en nærmest skulpturel installation, der elegant bliver en del af omgivelserne.

Lænestolen og fodskamlen har et organisk formsprog med minimalistiske træk, der inviterer til ren afslapning. Stolens oprindelige navn var Kaminstolen, og blev brugt i Nanna Ditzels private feriehus i mere end 40 år.

Chill fås også i en udendørs version, Chill Exterior Lænestol.

Nanny Gyngestol

Nanna Ditzels Nanny Gyngestol blev designet i 1969. Også ved dette design viste Nanna Ditzel sin evne til at tænke i nye baner, da gyngestolen var en af de første stole baseret på idéen om en stol uden ben.

Nanny-gyngestolen er velegnet til både almindelige hjem og sommerhuse, og de detaljerede viklinger gør gyngestolen til et hyggeligt og skulpturelt indslag uanset hvilket rum, den placeres i.

Find produkt