0 Kurv
Tilføjet til Kurven
  Du har produkter i kurven
  Du har 1 produkter i kurven
  Total
  Check Out Fortsæt med at shoppe

  R. WENGLER

  ( 1825-1902)  


  “KONGELIG KURVEFLETTER”

  R. Wengler
  Er oprindeligt født i Tyskland og har gennem tiden udviklet og mestret kurvemagerhåndværket i materialer som siv og pil, der kan findes og dyrkes i Europa.

  Louis Wengler, søn af Robert Wengler, opdagede det eksotiske rattan materiale ved et marked i Leipzig i Tyskland. R. Wengler blev udpeget som kongelig hofleverandør i 1914, da den danske kong Christian X lavede en stor bestilling på møbler lavet i rattan til indretning af Klitgården.

  Robert Wengler bliver herefter kendt som den bedste kurvemager i Danmark og mange, nu alment kendte og respekterede designere, besøgte hans værksted for at opnå viden, indsigt og få en forståelse for flet og kurvemager håndværket.

  Blandt de mange besøgende på Wenglers værksted, kom danske arkitekter og designere som Arne Jacobsen, Viggo Boesen, Kay Bojesen samt Nanna og Jørgen Ditzel. De fik mange af deres prototyper produceret i Wenglers værksted i København.

  I dag er R. Wengler kendt som pioneren indenfor produktion i rattan materialet. Han satte kursen, gennem solidt håndarbejde og ved at udfordre materialets muligheder, for hvor hvordan vi producerer rattanmøbler i dag.

  Sika-Design fører den stolte tradition, som R. Wengler og hans værksted startede, videre som verdens ledende producent af kvalitets håndlavede rattanmøbler.

  WENGLER STOL 
  AF R. WENGLER
  Designet i 1902 | Materiale: Tohiti rattan
  Produktnummer: WG-12

  ROBERT WENGLER BIOGRAFI

  Fødsel

  1825 Født i Tyskland.  Rejser

  1851  R. Wengler forlader sit hjem og rejser til Danmark for at starte sin forretning.


  Værksted

  1854  R. Wengler køber sine første lokaler i Danmark - Amagertorv 7

  Kurvemagernes Mesterforening

  1861  R. Wengler er med til at grundlægge Kurvemagernes Mesterforening
  Slutningen

  1902 Robert Wengler dør.

     ICONS

  ICONS kollektionen genopliver ikoniske møbelværker fra nogle af Europas dygtigste og vigtigste arkitekter og designere. Arne Jacobsen, Nanna og Jørgen Ditzel, Viggo Boesen og Franco Albini var alle forgangsmænd i deres tid – de var banebrydende med deres eksperimenterende former af det robuste rattan materiale.