R. Wengler møbler

( 1825-1902)  


“KONGELIG KURVEFLETTER”

R. Wengler
Er oprindeligt født i Tyskland og har gennem tiden udviklet og mestret kurvemagerhåndværket i materialer som siv og pil, der kan findes og dyrkes i Europa.

Louis Wengler, søn af Robert Wengler, opdagede det eksotiske rattan materiale ved et marked i Leipzig i Tyskland. R. Wengler blev udpeget som kongelig hofleverandør i 1914, da den danske kong Christian X lavede en stor bestilling på møbler lavet i rattan til indretning af Klitgården.

Robert Wengler bliver herefter kendt som den bedste kurvemager i Danmark og mange, nu alment kendte og respekterede designere, besøgte hans værksted for at opnå viden, indsigt og få en forståelse for flet og kurvemager håndværket.

Blandt de mange besøgende på Wenglers værksted, kom danske arkitekter og designere som Arne Jacobsen, Viggo Boesen, Kay Bojesen samt Nanna og Jørgen Ditzel. De fik mange af deres prototyper produceret i Wenglers værksted i København.

I dag er R. Wengler kendt som pioneren indenfor produktion i rattan materialet. Han satte kursen, gennem solidt håndarbejde og ved at udfordre materialets muligheder, for hvor hvordan vi producerer rattanmøbler i dag.

Sika-Design fører den stolte tradition, som R. Wengler og hans værksted startede, videre som verdens ledende producent af kvalitets håndlavede rattanmøbler.

WENGLER STOL 
AF R. WENGLER
Designet i 1902 | Materiale: Tohiti rattan
Produktnummer: WG-12

ROBERT WENGLER BIOGRAFI

Fødsel

1825 Født i Tyskland.Rejser

1851  R. Wengler forlader sit hjem og rejser til Danmark for at starte sin forretning.


Værksted

1854  R. Wengler køber sine første lokaler i Danmark - Amagertorv 7

Kurvemagernes Mesterforening

1861  R. Wengler er med til at grundlægge Kurvemagernes Mesterforening
Slutningen

1902 Robert Wengler dør.

 ICONS

ICONS kollektionen genopliver ikoniske møbelværker fra nogle af Europas dygtigste og vigtigste arkitekter og designere. Arne Jacobsen, Nanna og Jørgen Ditzel, Viggo Boesen og Franco Albini var alle forgangsmænd i deres tid – de var banebrydende med deres eksperimenterende former af det robuste rattan materiale.

Søg på vores side

Din kurv

Du har ingen varer i din kurv.