0 Kurv
Tilføjet til Kurven
  Du har produkter i kurven
  Du har 1 produkter i kurven
  Total
  Check Out Fortsæt med at shoppe

  NANNA DITZEL

  ( 1923-2005)  


  “MOTION AND BEAUTY”

  “The Hanging Egg Chair” er et kritikerrost designikon, der har nydt ros overalt i verden siden dets velkendte skulpturelle form blev skabt af Nanna og Jørgen Ditzel i 1959. Designet af “The Hanging Egg Chair” har længe været udråbt som tidsløst, hvorimod materialet rattan havde sin storhedstid i 1960erne, hvor dygtige møbelsnedkere og arkitekter lavede smukke skulpturelle møbler i det hårdføre, men håndværksmæssigt krævende materiale.

  De danske designere, Nanna og Jørgen Ditzel, udstillede deres første møbeldesigns i København. Den tre-benede rattan stol, er et resultat af deres eksperimenterende tilgang til materiale. Den tre-benede rattan stol, kaldt Rana, er en af de første stole baseret på idéen om at integrere en skal på en ramme i ét stykke og var indledningen til genopdagelse af egenskaberne hos naturmaterialet rattan.

  Efter Nanna Ditzels mand, Jørgen Ditzel, døde i 1961 beskæftigede Nanna sig stadigvæk med design og i 1968 flytter hun til London og etablerer “The Interspace International Furniture and Design Centre”, der er en institution der udmærker sig ved at beskæftige sig med eksperimentel design. Nanna Ditzel vender i 1986 tilbage til Danmark og åbner en kombineret designstudie og møbelværksted i København.

  Sika-Designs historie og baggrund ligner på mange punkter Ditzel-familiens, der også er et familieforetagende. Derfor er Sika-Design glade og stolte over at kunne tilføre udvalgte designs fra Ditzel familien til ICONS kollektionen.

  Hanging Egg Chair

  NANNA DITZEL BIOGRAPHY

  Fødsel

  1923 Født i København 

  Uddannelse

  1943 Færdiggør sin uddannelse som møbelsnedker.

  Designer

  1946 Dimission fra Dansk Kunsthåndværk og Kunstindstri i København

  Arbejde

  1946 Etablerer eget designstudie sammen med Jørgen Ditzel

  Andre Designere

  1950 Nanna og Jørgen Ditzel begynder at arbejde med fletmøbler i samarbejde med den anerkendte kurvemager, R. Wengler, i København.

  Designer et Icon

  1959 Designer “The Hanging Egg Chair”

  London

  1970 Etablering af hendes eget studie i London

  Ridder af Dannebrog

  1995 Udnævnt til Ridder af Dannebrog

  Slutningen

  2005 Nanna Ditzel dør i København  THE ICONS COLLECTION

  Vi er meget stolte over at kunne præsentere markedet for danske pionerers design inden for flet- og rattanmøbler.

  Med stor respekt for de originale tegninger, har vi sat stole af Arne Jacobsen, Nanna & Jørgen Ditzel, Viggo Boesen og R.Wengler i produktion. Disse designere har alle spillet en vigtig rolle i dansk designs historie med deres eksperimenterende og nytænkende design. På hver deres måde har de tryllet med det hårdføre materiale rattan, og skabt skulpturelle og tidløse ikoner inden for dansk stoledesign.