BÆREDYGTIGHED

ER FLETTET IND I SIKA-DESIGNS HISTORIE

Som en af verdens ældste og største producenter af møbler i rattan, har bæredygtighed altid været flettet ind i Sika-Designs DNA. Siden 1942 har rattan været nøglen til en bæredygtig møbelproduktion.


Hos Sika-Design glæder vi os over den voksende grønne bevidsthed og den revival, som rattan oplever i disse år. Ikke mindst i lyset af FNs Verdensmål, som vi aktivt støtter op omkring.

Læn dig tilbage i stolen og tag med på vores rejse i rattanmøblernes verden. 

RATTAN KRAMMER
REGNSKOVEN

VÆRD AT VIDE OM RATTAN

Rattan er verdens næsthurtigst voksende materiale til
møbelfremstilling og regenererer i løbet af 5 til 7 år.

Rattan bidrager til at bevare regnskoven, da græsarten
vokser som vinstokke op ad træerne fra skovbunden.

Rattan omdanner CO2 til ren frisk luft og producerer
op til 35 % mere ilt end et tilsvarende træ. 

Modsat bambus er rattan ikke hult, men massivt. Det er
stærkt, bøjeligt og yderst eholdbart til møbelproduktion.

Rattan er næsten uopslideligt og holder i generationer.

80% af verdens rattan ressourcer vokser i Indonesien,
tæt på Sika-Designs fabrikker.

Rattan er nemt og miljøvenligt at arbejde med. Rattan rørene
skal kun dampes i 10-15 minutter, før de kan formes.

Alle møbler fra Sika-Design flettes og formes ved
håndkraft med brug af ganske få maskiner. 

Lim er ikke nødvendig i produktionen.

Rattan findes i over 600 varianter, hvoraf 40 kan anvendes
til møbelproduktion. Sika-Design anvender de bedste
kvalitetssorter: Tohiti og Manau.

BÆREDYGTIGHED I HØJSÆDET

Når du sætter dig, slænger dig eller lægger dig i et møbel fra
Sika-Design, kan det bære i mere end én forstand. Udover at komforten er helt i top, så er vores møbler fremstillet af noget af naturens mest miljøvenlige materiale.

Ifølge indoneserne krammer rattan regnskoven. Det kan forstås helt bogstaveligt, og formulerer samtidig sandheden om, at rattanplanten er med til at bevare regnskoven. Rattan renser luften og omdanner CO2 til ren luft. 

ET TRADITIONSBUNDET HÅNDVÆRK

Sika-Designs fabrikker ligger i Indonesien, hvor kurveflet er et traditionsbundet håndværk, der går i arv fra generation til generation. Høsten foregår ved håndkraft, og der anvendes ganske få maskiner i produktionen. Rattan stavene skal dampes i 10-15 minutter, før de kan formes og flettes af dygtige håndværkere.

Hos Sika-Design værner vi om det originale håndværk, der forener de stolte flettetraditioner med en bæredygtig og moderne produktion, hvor social ansvarlighed vægtes højt. Vi er certificeret i henhold til de internationale ISO14001 og SA8000 standarder, og al møbelproduktion foregår i overensstemmelse med lokal lovgivning (Indonesian Legal Wood). 

TRANSPORT MED SKIB

Vi gør os umage i alle led, så vores møbler – både under produktionen, transporten og hjemme hos dig – belaster miljøet så lidt som muligt. Vi fragter vores varer med skib direkte fra vores fabrik til store eksportmarkeder som Australien, Sydafrika, Sydamerika og USA. Derfor kommer møblerne ikke ud på en dobbelt rejse til og fra Danmark, hvis det forlænger transporttiden. Mange af vores møbler er stabelbare, og det er alt sammen med til at mindske vores carbon footprint. 

SÅDAN ARBEJDER SIKA-DESIGN
MED FNs VERDENSMÅL

Hos Sika-Design optimerer vi konstant processerne i en bæredygtig retning gennem et overordnet fokus på ansvarligt forbrug og produktion, der flugter med FN’s verdensmål nr. 12. Her kan vi særligt gøre en forskel.

Siden Sika-Design blev stiftet i 1942 har bæredygtighed været en naturlig og integreret del af vores mindset. Gennem årene har vi udviklet en systematiseret og målrettet indsats for at sikre mindst mulig belastning af miljøet gennem optimerede fremstillingsprocesser og en bæredygtig logistik, transport og distribution.

Som møbelproducent støtter vi aktivt op om FNs Verdensmål, særligt
nr. 12, hvor vi kan gøre en forskel. Når der er en naturlig sammenhæng med Sika-Designs kernekompetencer og forretning, ønsker vi at tage proaktivt initiativ til at beskytte vores medarbejdere, samfundet og miljøet, både lokalt og globalt.

”Da jeg for mange år siden begyndte i møbel-branchen, blev jeg fascineret af rattans mange designmuligheder. Denne fascination er kun blevet større i vores løbende opmærksomhed på materialets ekstraordinære bæredygtighed”.

LOUISE ANDREASEN
3rd generation,
Sika-Design

Sikre bæredygtigt forbrug og
produktionsformer

Find produkt