Bæredygtighed

ER FLETTET IND I SIKA-DESIGNS HISTORIE

Rattan er et af de mest bæredygtige materialer, der findes til møbelfremstilling. I mere end 70 år har rattan været en grundlæggende del af vores produktion, og fra den tidlige start har bæredygtighed været en del af Sika-Designs DNA.

Ifølge det indonesiske folk krammer rattan regnskoven. Dette menes både bogstaveligt, da rattan vokser som lianer omkring træerne, men også billedligt talt, fordi brugen af rattan er med til at bevare regnskoven, da der ikke er nogen rattan-produktion uden træerne.

Hvad er rattan?

Rattan er en klatreplante, der vokser som lianer på træer. Rattan betragtes som et af de mest bæredygtige materialer, der er tilgængelige til møbelfremstilling, da den regenererer i løbet af 5 til 7 år. Desuden genererer rattan ren luft ved at absorbere CO2, og producerer op til 35 % mere ilt end et træ.

Rattan er massiv, i modsætning til hul bambus, hvilket gør den meget holdbar og næsten umulig at slide op. Rattan findes i 600 forskellige varianter hvoraf 40 kan bruges til fremstilling af møbler. Hos Sika-Design bruger vi kun de to bedste kvaliteter kaldet Tohiti og Manau.

Rattan høstes ved håndkraft - den mest miljøvenlige måde. Ved dampning i 10-15 minutter kan rattan formes i hånden ved hjælp af traditionelle fremstillingsteknikker og et par enkle værktøjer.

Vores miljøansvar

Alle Sika-Design møbler er lavet med omtanke for miljøet og menneskers velvære. Vores møbler er håndlavede i Indonesien, hvor kurveflet er et traditionsbundet håndværk, der er gået i arv fra generation til generation.

Vi gør os umage ved alle trin, så vores møbler – både under produktionen, transporten og i dit hjem – påvirker miljøet mindst muligt. For at minimere behovet for transport er vores produktionsfaciliteter placeret i nærheden af den indonesiske regnskov, hvor 80% af verdens rattan-ressourcer vokser.

Vores produkter fragtes med skib direkte fra vores fabrikker til store eksportmarkeder som Australien, Sydafrika, Sydamerika og USA. Ved at sende direkte, er vi i stand til at reducere transporttiden såvel som vores CO2-aftryk. Vi optimerer hele tiden vores processer i en bæredygtig retning gennem et generelt fokus på ansvarlig produktion og forbrug af ressourcer.

Sika-Design er certificeret ISO 14001:2015 og SMETA af DNV-GL. Dette er din garanti for, at vi er forpligtet til at beskytte mennesker og miljøet.

Vores sociale ansvar

Hos Sika-Design værdsætter vi godt håndværk, der kombinerer stolte traditioner med en bæredygtig og moderne produktion, hvor social ansvarlighed vægtes højt.

Vores produktion er forpligtet til en sund miljøpolitik og et løbende fokus på at forbedre arbejdsforholdene. Vi har altid været dedikeret til disse idealer og i mere end 10 år har vi arbejdet systematisk med dem. Læs mere om vores certificeringer og forpligtelser nedenfor.

Vi er en del af FN's Global Compact. Dette er en frivillig forpligtelse til at implementere universelle bæredygtigheds-initiativer baseret på 10 principper inden for områderne menneskerettigheder, arbejdskraft, miljø og anti-korruption.

Sika-Design er certificeret ISO 14001:2015 af DNV-GL. Denne internationale standard sætter en ramme for, at vi løbende kan beskytte miljøet og reagere på skiftende miljøforhold i balance med socioøkonomiske behov.

Sika-Design er revideret af DNV-GL: SMETA (Sedex Members Ethical Trade Audit). Dette er verdens mest brugte etiske revisionsformat og hjælper os løbende med at sikre arbejdsstandarder samt sundhed og sikkerhed for medarbejderne i vores forsyningskæde.

Vi støtter op om FN's mål for bæredygtig udvikling. Som møbelproducent mener vi, at vores største bidrag opnås ved at arbejde målrettet med mål nr. 8 og 12, der omhandler ansvarligt forbrug og produktion. Dette arbejder vi systematisk med for at sikre en bedre fremtid.

Find produkt